A zsilip használata a Tiszán (63. km) ingyenes minden zászlónak

Tisztelt Hölgyem / Uram,

Tájékoztatjuk:

A Szerb Köztársaság kormánya és a Magyarországi kormánya között létrejött Megálapodás a hajózásról a Tiszán, amely Niš-ben, 2016. November 21. lett aláírva, meg van erősítve, s hatályba lép 2017. Július 12-én.  Ezt a  tájékoztatást közzé lett téve a  Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönyében - Nemzetközi szerződések 5/2017 számában.

Ez azt jelenti, hogy ettől az időponttól kezdve a hajóknak már nem kell fizetni az áthajózásáért a zsilipen (63. km). Az áthaladás ingyenes lesz minden zászlóra.

Mivel a JVP Vajdasági Vizek érkezett később ezt az információt az illetékes minisztérium, kérik a hajózási társaságok jelenteni őket, ha már kiegyenlítette halad ezen időpont után.

Szerb Köztársaság Hivatalos Közlöny - Nemzetközi szerződések 5/2017 számjából:

16. cikkének 2. bekezdése megkötése és végrehajtása a nemzetközi egyezmények (RS Közlönyben sz.: 2/13), a Szerb Köztársaság  Külügyminisztériuma

BEJELENTI

hogy a Szerb Köztársaság kormánya és a Magyarországi kormánya között létrejött Megálapodás a hajózásról a Tiszán, amely Niš-ben, 2016. November 21. lett aláírva, hatályba lép 2017. Július 12-én.


Belgrád,2017. Június 16.

 Szerb Köztársaság Külügyi Minisztériuma